Депутатите от коалицията Изправи се! Мутри вън! са готови още в

...
Депутатите от коалицията Изправи се! Мутри вън! са готови още в
Коментари Харесай

Манолова обеща парламентът да стартира с комисия за ревизия на Борисов

Депутатите от обединението " Изправи се! Мутри вън! "  са подготвени още в първия ден на Народното събрание да внесат предложение за комисия по проверка на ръководството на Бойко Борисов. това разгласи съпредседателят на обединението Мая Манолова пред. " Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще поддържат този план за решение... Ще настояваме да има парламентарен надзор всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в Народното събрание ще извикаме финансовия министър ", разгласи Мая Манолова. 

Тя се закани всеки ден да има парламентарен надзор. Първият извикан - Кирил Ананиев, ще би трябвало да обясни истината за финансовото положение на страната.

" Тези 50 лв., които ГЕРБ даде на пенсионерите до провеждането на изборите, ние ще настояваме да са продължени най-малко до края на тази година, а от идната да има преизчисление на пенсиите, които с изключение на тези пари да включи още ", сподели Манолова. " Изправи се! Мутри вън! " са подготвени и с предложения в Закона за изключителното състояние, които да дадат директна финансова поддръжка на малките предприятията. Обещали сме по една депутатска заплата да получи всяка дребна наранена компания - 7000 лева " 150 млн. лева - на толкоз изчислихме тази поддръжка ", сподели Манолова.

След Ананиев ще бъде извикан вицепремиерът Томислав Дончев поради средствата по Плана за възобновяване. Преди дни Дончев разгласи, че не е честно това държавно управление да внася в Европейска комисия българския проект за възобновяване, по който в страната се чакат 18 милиарда лева евросредства. Затова държавното управление на Борисов няма да одобри проекта, сподели Дончев. Според Манолова това решение е наказателна акция на държавното управление на Борисов във връзка с българския народ и българския бизнес. Тя бе безапелационна, че Народното събрание би трябвало да реши проектът да бъде финализиран и пратен в Брюксел до крайния период, който е 30 април. Иначе страната рискува да загуби средствата. В петък Дончев сподели, че Европейска комисия е " в положение да проявят известно схващане и да удължат крайния период, с цел да може идващото държавно управление да внесе подобен проект, какъвто смята за добре ". 

Дончев би трябвало да бъде питан за какво в, бетон, асфалт, само че не за цифровизация. 

" Темата е затворена. " Така Манолова разяснява напрежението в обединението, подбудено от изявлението на Николай Хаджигенов, който позволи поддръжка от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за кабинет с присъединяване на " Изправи се! Мутри вън ", а Мая Манолова и Татяна Дончева извънредно остро се разграничиха от него. " Не е неприятно, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всякога. Всеки, който е решил да взе участие в политическия развой, желае или не желае, става политик. Хората са чувствителни към всяка една дума, която ще произнесе всеки нов фаворит и по тази причина реакцията против непремерено изявление е бурна. Нас хората не ни избраха за постове и позиции. Темата е затворена, продължаваме напред. Ще имаме мощна, готова, безапелационна парламентарна група ", сподели Манолова. 

За абсурда прочетете повече тук:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР